Over mij

Wie ben ik?

IMG_2019-2Mijn naam is Judith Porcelijn en ik help startende leraren in alle vormen van onderwijs.
Ik help Starters om Sterk voor de Klas te staan.
Mijn cursisten geven mij gemiddeld een 8,9!

Ik ben geen onderwijsadviesbureau!
Ik empower startende leraren.
Ik empower leerlingen via mijn cursussen “snel leren is leuk leren”.
Ik empower leraren die in een burn-out terecht dreigen te raken met het traject “Sterk voor de Klas”.
Ik coach leraren (en anderen) met behulp van NLP.
Als je wilt zien hoe ik werk, klik dan HIER; je ziet een fragment van mijn “Energizers in de Klas” tijdens het OnderwijsFeest van Leraren met Lef.

Als je wilt lezen hoe ik starters begeleid, lees dan het volgende artikel: Artikel in JWS over Startende Leraren

En ik heb natuurlijk de scheurkalender “Pas voor de Klas” geschreven. De scheurkalender voor het onderwijs voor schooljaar 2015-2016.

Mijn E-boek heet “Help ik sta voor de klas”; een verhalenbundel met tips en trucs voor startende leraren in het P.O.
Het is te koop bij bol.com en onze eigen site SterkeAap.nl

Mijn nieuwste boek heet “Een Sterke Start voor de Klas” en is alleen verkrijgbaar tijdens mijn trainingen en workshops.

Waarom help ik speciaal starters?
Omdat ik geloof dat starters het onderwijs in Nederland kunnen veranderen. Nu vertrekt bijna 20% binnen 5 jaar alweer uit het onderwijs door bestaande systemen en te hoge werkdruk. Ik geloof dat ons onderwijssysteem is vastgeroest. Starters kunnen het verschil maken. De verandering inzetten die nodig is.

Help ik jou dan niet als je geen starter bent?
Natuurlijk wel! Als ik jou kan helpen, dan zal ik dat zeker doen. Als ik je niet kan helpen, dan zeg ik dat ook!

Waarom heb ik de kwalificaties om jou te helpen?
Ik heb 31 jaar voor de klas gestaan. Ik heb het verschil gemaakt voor heel veel kinderen, door er te zijn en de tijd voor ze te nemen. Ik ben wie ik ben doordat ik een leraar Nederlands had op de HAVO die voor mij het verschil maakte. Ik vind dat ieder kind recht heeft op een juf of leraar die het verschil maakt. Ik kan jou helpen dat verschil te maken.
Ik leer zelf nog iedere dag bij. Ik lees, volg trainingen en cursussen en kijk op scholen. Ik leer ook veel van startende leraren!
Bovendien ben ik gecertificeerd om assessments af te nemen van Thomas International. Deze assessments zijn een objectieve meting van jouw werkgedrag en een wezenlijk onderdeel van mijn begeleidingstrajecten.

Doe ik dat in heel Nederland?
Wat mij betreft wel! Als het aan mij ligt help ik de hele wereld…

En Waarom doe ik Wat ik Doe?
Bekijk het filmpje op YouTube:

Wil je weten hoe ik werk?
Er is een artikel te lezen over mij en Sterke School in de Compleet Onderwijs  (versie voorjaar 2016) . Wil je het lezen? Klik dan hier!

Sta Sterk voor de Klas!