Sterk en Stevig voor de Klas

Sterk en Stevig voor de Klas.

Je krijgt veel informatie over orde houden, communiceren met leerlingen en een goede les geven met de allernieuwste inzichten in het onderwijs.
Je oefent met een trainingsacteur die ouder, leerling of collega speelt. Zo leer je effectieve technieken die werken in je lessen. Je leert nieuwe collega’s kennen die soms net zo worstelen als jij: een feest der herkenning.
Zo doe je veel nieuwe ideeën op om al je praktijkproblemen op te lossen.

Je gaat naar huis met een flinke dosis zelfvertrouwen en nieuwe, leuke contacten.
Wil jij ook:
– Met meer zelfvertrouwen voor de klas staan?
– Leren hoe je beter orde kunt houden?
– Jouw klassenmanagement en organisatie verbeteren?
– Weten hoe je een goed gesprek voert met een (moeilijke) ouder of collega?
– Je beter kunt reageren op gedrag en taal van “moeilijke” leerlingen?
– Tips en trucs horen van andere starters?
– Weten wat je moet doen tijdens moeilijke situaties in jouw klas?

Als startende leraar sta je voor een flinke uitdaging!
Ouders, leerlingen en collega’s verwachten veel van je en jij wilt je van je beste kant laten zien.

Filmpje zien? KLIK HIER

Onderwerpen:
– Goed orde houden; hoe doe je dat?
– Goed lesgeven; instructie, organisatie en controle!
– Communiceren; omgaan met weerstanden van leerlingen, ouders en collega’s.

We gaan aan de slag met:
– De rollen van de leraar;
– Expliciete directe instructie;
– Lessen in Orde; goochelen met aandacht;
– Sterk staan in een hectische omgeving.

Kom je meedoen?
Versterk jezelf en kom naar de tweedaagse voor startende leraren!
Aan het eind van deze 2-daagse training weet je hoe je alle problemen gaat oplossen waar je tegenaan loopt in je eigen klas.
Je maakt een persoonlijk plan van aanpak. Wat wil je veranderen? Wat wil je gaan doen? Wat zijn jouw prioriteiten? Wat heb je daar allemaal voor nodig?
Ga er daarna meteen mee aan de slag in jouw klas met jouw leerlingen.
Geschikt voor leraren PO, VO, PRO, SBO, VSO en MBO.

validatie-st-en-st

En wanneer is de eerstvolgende tweedaagse voor STARTERS IN HET ONDERWIJS (alle vormen van onderwijs)?

Vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober 2017
Van 10.00 tot 17.00 uur (met lunch).
In Utrecht, met gratis parkeren maar ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

DEZE EDITIE GAAT ALLEEN DOOR ALS ER MINIMAAL 5 DEELNEMERS ZIJN!
Reacties van deelnemers na afloop van de vorige tweedaagse:

Ik heb beide dagen als zeer positief ervaren, zowel het contact met de andere cursisten als jouw inspirerende houding. Het idee met de kaartjes werkt, ik gebruik meer mijn bord, loop regelmatig een rondje door de klas en probeer meer variatie in mijn lessen te krijgen. En als het een dag wat minder gaat kijk ik in je boek en in mijn aantekeningen om alles weer helder voor de bril te krijgen. Dank je wel voor twee inspirerende dagen.
Ik heb heel veel inzicht gekregen in hoe je door kleine aanpassingen in je gedrag/ houding/ wat je zegt je meer kunt bereiken in de omgang met leerlingen, collega’s, ouders.
Ik heb geleerd om losser voor de groep te staan en samen energizers te doen en daardoor actievere leerlingen te krijgen.
Het oefenen in de praktijk was zeer interessant. Veel geleerd.
Ik ben nu zeer gemotiveerd om mijn eigen wijze van lesgeven te ontdekken.
Wat ik vooral meeneem uit deze cursus, zijn handvatten voor mijn werkpunten, de knop en de kaartjes. Daarnaast het besef dat iedere leerkracht jong, oud, al lang voor de klas of nog maar net, zijn of haar werkpunten heeft, onzekere gevoelens heeft en af en toe denkt ‘ik kan dit niet’. Dat dat ook gewoon mag en normaal is. Dat je dan niet bij de pakken neer gaat zitten, maar eraan kan en gaat werken. Dat besef geeft een heel fijn en rustig gevoel.
Fijn dat er naar me geluisterd is. Ik heb veel praktische handvatten voor de praktijk gekregen. Fijn dat ik de tips heb kunnen uitwerken.

Hoeveel kost het?

Het kost € 279,-
Incl. materiaal, lunch, koffie en thee en BTW.

Je kunt als je wilt in termijnen betalen; geef dat dan even aan bij je aanmelding.

Word Sterk en Stevig bij Sterke School!

Ik doe mee met de tweedaagse

Je voornaam (*)

Je achternaam (*)

Je e-mailadres (*)

Telefoonnummer (*)

Adres: Straat (*)

Adres: Huisnummer (*)

Postcode (*):

Woonplaats:

Vraag of opmerking

Neem de karakters over (anti-spam)

(*) verplicht veld

Je schrijft je hiermee automatisch in voor de Wekelijkse Gratis SterkNieuws.

Sta Sterk voor de Klas!