Deze week een gastblog van een geheel andere orde

Ik geef ruimte en verder even niets.

Alleen maar deze ene tip: lees het stuk en doe mee met deze actie op jouw school.

Ook als je geen basisonderwijs bent.

Want ook dan kan je vast wel iets doen.

Omdat ik geloof in een druppel op een gloeiende plaat.

Maar dat wisten jullie al.

En natuurlijk heb je al gegeven.

En natuurlijk heb je al iets gedaan.

Dan doe je toch gewoon nog iets?
Basisscholen Samen voor Nepal

Vanuit Ouderbetrokkenheid-PLUS is er een benefietactie opgezet waarbij basisscholen kunnen helpen met de wederopbouw van Nepal:

Basisscholen Samen voor Nepal (#BSNepal).

Na de verwoestende aardbeving op 25 april en de vele naschokken en zelfs nieuwe bevingen, ligt het land in puin.

Met het geld dat basisscholen bij elkaar inzamelen zal Stichting Vajra (0% overhead kosten!) die al een kleine 20 jaar actief is in dit straatarme land op het gebied van onderwijs, gezondheid en milieu, de wederopbouw van de dorpen ter hand nemen waar zij actief zijn.

nepal 2

Meedoen is voor scholen heel eenvoudig. Tussen nu en eind september kan een activiteit worden gekozen waarmee geld wordt ingezameld, zoals statiegeld inzamelen, heitje voor een karweitje, avondvierdaagse sponsoring, cakejes bakken en verkopen of een markt waar ouders en kinderen spulletjes en etenswaar verkopen. Er is een diapresentatie beschikbaar (PowerPoint of pdf) om op school te vertonen of om aan ouders te sturen en desgewenst kan Ouderbetrokkenheid-PLUS een brief aan de ouders schrijven.

Als basisscholen gezamenlijk kunnen we veel meer realiseren dan alleen. ‘Samen’ betekent ook dat we onze verbondenheid tonen met de mensen in Nepal. ‘Samen’ betekent tenslotte dat we met deze activiteit de onderlinge verbondenheid tussen de school, de kinderen en de ouders versterken.

Iedereen kan helpen door ambassadeur van deze actie te worden en basisscholen te vragen eraan mee te doen. Ook kan de actie gedeeld worden op de social media (gebruik op twitter #BSNepal).

Meer informatie over de projecten van Vajra is te zien op dit filmpje.