Sterk voor de Klas

Sterk voor de Klas is een tweedaagse cursus voor leraren

Het heeft mij veel tijd en moeite gekost om met zelfvertrouwen sterk voor de klas te kunnen staan. Zo liet ik me veel te vaak beïnvloeden door opmerkingen van leerlingen en het commentaar van collega’s, leidinggevenden en ouders. Het maakte me vaak onzeker. Na een paar maanden ging ik me eenzaam voelen maar durfde ik geen hulp in te roepen. En als ik hulp vroeg, kreeg ik niet de hulp die ik nodig had.
Daardoor ben ik wel eens (opgebrand) thuis komen te zitten; mijn zelfvertrouwen was zo ver weg, dat ik dacht dat ik het niet meer kon en het duurde dan best wel weer lang tot ik weer sterk genoeg in mijn schoenen stond om het weer te proberen. Want het onderwijs bleef aan mij trekken en ik had een missie te vervullen.

Nu weet ik dat ik niet de enige was en ik weet dat er ook nu nog steeds leraren zijn die hetzelfde meemaken als ik, zoveel jaar geleden. Ik wist dat ik best een goede leraar kon zijn, als de leerlingen maar naar me wilden luisteren en mijn collega’s (leidinggevenden) eens iets positiefs zeiden in plaats van altijd maar kritiek te leveren.

Op een bepaald moment heb ik geleerd hoe ik ervoor kon zorgen dat de leerlingen luisterden en dat mijn collega’s mij serieus namen. En ik wil jou dat ook leren, zodat jij behouden kan blijven voor het onderwijs. Gewoon door ervoor te zorgen dat jij met zelf vertrouwen voor de klas kan staan.

Sterk voor klas staan: iedereen kan het leren, dus jij ook.  Er wordt wel wat van je verwacht tijdens deze cursus; het opbouwen van jouw zelfvertrouwen gaat niet vanzelf; daar zul je in deze twee dagen hard voor moeten werken.

Wil jij ook:

• Met meer zelfvertrouwen voor de klas staan?
  • Weten hoe je een goede relatie opbouwt met leerlingen, ouders en collega’s?
  • Weten hoe je jouw grenzen bewaakt naar leidinggevenden toe?
  • Je beter kunt reageren op gedrag en taal van “moeilijke” leerlingen?
  • Ervaringen uitwisselen met andere leraren?
  • Weten wat je moet doen tijdens moeilijke situaties in jouw klas?
Waarom zou je meedoen?
  1. De vaardigheden die je leert zijn bewezen effectief in de klas.
  2. Je werkt alles tijdens de training uit; je bent meteen klaar voor het nieuwe schooljaar.
  3. Je hebt een fijne groep mede-cursisten, die in hetzelfde schuitje zitten als jij.
  4. Het is de meest praktische cursus op dit gebied.
  5. Hoge waardering door de vorige deelnemers; gemiddeld een 8,8.
  6. Je merkt meteen op de eerste schooldag het resultaat.
  7. Je kunt de kosten aftrekken van de belasting.
Het programma:

1. Je krijgt inzicht in jouw eigen relaties met anderen
2. Je krijgt veel informatie over welk effect taal en houding hebben op mensen
3. Je leert beter omgaan met moeilijke situaties door te oefenen met een trainingsacteur
4. Je gaat naar huis met genoeg zelfvertrouwen en tools om sterk voor de klas te kunnen staan

Kom meedoen!

Versterk jezelf en kom naar de tweedaagse voor leraren die Sterk voor de Klas willen staan!
Geschikt voor leraren PO, VO, PRO, SBO, VSO en MBO.

Vrijdag 3 en zaterdag 4 januari 2020
Van 10.00 tot 17.00 uur (met lunch).
In Leiden.

Reacties van deelnemers na afloop van de vorige tweedaagse:

Ik heb beide dagen als zeer positief ervaren, zowel het contact met de andere cursisten als jouw inspirerende houding. Het idee met de kaartjes werkt, ik gebruik meer mijn bord, loop regelmatig een rondje door de klas en probeer meer variatie in mijn lessen te krijgen. En als het een dag wat minder gaat kijk ik in je boek en in mijn aantekeningen om alles weer helder voor de bril te krijgen. Dank je wel voor twee inspirerende dagen.

Ik heb heel veel inzicht gekregen in hoe je door kleine aanpassingen in je gedrag/ houding/ wat je zegt je meer kunt bereiken in de omgang met leerlingen, collega’s, ouders.
Ik heb geleerd om losser voor de groep te staan en samen energizers te doen en daardoor actievere leerlingen te krijgen.
Het oefenen in de praktijk was zeer interessant. Veel geleerd.
Ik ben nu zeer gemotiveerd om mijn eigen wijze van lesgeven te ontdekken.

Wat ik vooral meeneem uit deze cursus, zijn handvatten voor mijn werkpunten, de knop en de kaartjes. Daarnaast het besef dat iedere leerkracht jong, oud, al lang voor de klas of nog maar net, zijn of haar werkpunten heeft, onzekere gevoelens heeft en af en toe denkt ‘ik kan dit niet’. Dat dat ook gewoon mag en normaal is. Dat je dan niet bij de pakken neer gaat zitten, maar eraan kan en gaat werken. Dat besef geeft een heel fijn en rustig gevoel.

Fijn dat er naar me geluisterd is. Ik heb veel praktische handvatten voor de praktijk gekregen. Fijn dat ik de tips heb kunnen uitwerken

Hoeveel kost het?

Het kost € 349,-
Incl. materiaal, lunch, koffie en thee en BTW.
Veel geld? Misschien. Maar het levert je dubbel en dwars op wat je er van verwacht. Je mag ook in termijnen betalen.

Sta Sterk voor de Klas bij Sterke School!

Ik doe mee met de tweedaagse

Je voornaam (*)

Je achternaam (*)

Je e-mailadres (*)

Telefoonnummer (*)

Adres: Straat (*)

Adres: Huisnummer (*)

Postcode (*):

Woonplaats:

Vraag of opmerking

Neem de karakters over (anti-spam)

(*) verplicht veld

Je schrijft je hiermee automatisch in voor de Wekelijkse Gratis SterkNieuws.