De visie en de missie van Sterke School

Veel starters in het onderwijs (ook inval-leerleerkrachten en zij-instromers) zijn binnen vijf jaar weer uit het onderwijs verdwenen: zo’n 7 tot 20 %). Burn out/ geen plezier meer in het werk zijn de belangrijkste oorzaken. Sterke School vindt dat dit een ontoelaatbaar verlies aan potentieel goed onderwijspersoneel is. Met de juiste begeleiding kan dit percentage omlaag! Een startende leerkracht heeft feedback en begeleiding nodig om excellent te worden.

Startende leraren, docenten, onderwijzers, (invallers en zij-instromers) die uitvallen blijken in potentie goede docenten te zijn. Zij zijn gevoelig en hard werkend. Met een aantal tips en goede begeleiding hadden deze startende leerkrachten voor het onderwijs behouden kunnen blijven.
Met Sterke School wil ik starters in het onderwijs (leraren PO, VO, MBO, SBO, VSO, invallers en zij-instromers) de helpende hand bieden.

De visie van Sterke School:
Een betere wereld begint bij goed onderwijs.
Beter onderwijs begint bij een docent die het verschil maakt.
Een leerkracht maakt het verschil als hij/zij op zoek gaat naar datgene dat iedere leerling nodig heeft om zich te ontwikkelen.

Iedereen kent wel een docent die het verschil maakt. Misschien in je eigen leven, in je verleden, of misschien in het leven van iemand anders. Die leraar die ervoor zorgde dat jij gelooft in jezelf, dat je iets kunt, dat je iets waard bent. Die jouw onderwijscarrière heeft ondersteund. Die leerkracht die jou net dat ene zetje extra heeft gegeven.

Wie wil  nu niet zo’n leerkracht hebben?
Wie wil  nu niet zo’n docent zijn?

Lees hier alles over het goede doel dat Sterke School ondersteund

Sta sterker voor de klas!

Helemaal mee eens met de visie! Wat een mooi initiatief en waardevol aanbod voor docenten, scholen en dus voor de wereld. Heel veel suces met Sterke School. Wat zou het prachtig zijn als docenten die werken vanuit hun hart en alle liefde en aandacht aan de leerlingen geven, ook zelf in zo’n omgeving van licht, lucht en water kunnen werken. Hoe kunnen zij dat voor zichzelf creëren? Hoe kan het management dat klimaat faciliteren. Door te zoeken naar creatieve oplossingen en hulp toe te staan.

Els Broekhuijsen

De problematiek kende ik, het percentage niet. Goed initiatief!

Joop Eding